Internet Protocol (IP)

Internet Protocol

Apa IP

Istilah "IP dipigunakaké sacara jembar jroning kontèks jaringan komputer IP yaiku Internet Protocol, lan minangka aturan sing nemtokaké cara paket data bakal nransfer liwat jaringan. Iki menehi kemampuan kanggo ngenali unik saben jaringan piranti ing internet utawa ing jaringan Kita bakal nliti rincian IP, jinis IP lan istilah sing gegandhengan karo, lan ngerti sebabe iku komponèn penting komunikasi jaringan IP yaiku kumpulan aturan sing disebut protokol. Protokol nemtokaké sawetara standar miturut piranti ing jaringan lan paket data transfer liwat jaringan. Ing jaman iki, ana sawetara panyedhiya piranti jaringan, lan saben piranti kasebut nduweni teknologi, sistem operasi, lan arsitektur sing digunakake kanggo mbangun piranti kasebut, nanging nalika mbukak jaringan, kudu ngetutake sawetara standar sing dikelola dening Internet Protocol (IP). Kabeh piranti numpaki paket kasebut miturut Alamat IP.

Alamat IP lan panggunaanipun

Secara teknis, alamat IP minangka nomer 32 unik sing ditugasake ing piranti nalika disambungake menyang jaringan. Minangka alamat omah digunakake kanggo ngenali lokasi fisik tartamtu, kanthi cara sing padha cara alamat IP minangka identifikasi unik kanggo piranti. Nggunakake alamat iki, piranti bakal nuduhake alamat pangirim lan panrima paket data. Paket data jaringan minangka satuan data sing nduwe kontrol lan data panganggo liwat jaringan basis IP. Nalika data dikirim saka siji piranti menyang piranti liyane, PC sampeyan nggunakake server DNS kanggo nggoleki jeneng host kanggo nemokake alamat IP. Tanpa alamat IP, piranti ora bakal diidentifikasi liwat jaringan lan ora bisa komunikasi. Nanging, iki bisa beda-beda miturut piranti lan jaringan. Ing wektu sing padha, PC sampeyan bisa duwe luwih saka siji alamat IP. Siji kanggo LAN lan liyane kanggo Internet. Alamat IP kasebut dipérang dadi rong jinis utama:

Alamat IP Statis

Minangka jeneng kasebut, alamat IP statis minangka jinis alamat IP sing ora tau diganti sawise dikirim menyang piranti liwat jaringan. Alamat IP statis ora larang banget nanging mbukak kanggo ancaman keamanan kanggo wong-wong sing pengin ndhelik ing jaringan. Biasane digunakake dening web, game, lan server email cilik.

Alamat IP Dinamis

Ing sisih liyane, Alamat IP dinamis yaiku alamat IP sing diganti saben wektu log mau menyang jaringan. Organisasi skala gedhe biasane nggunakake alamat IP dinamis amarga luwih aman tinimbang IP statis lan ora tetep padha; mula lokasi ora bisa dilacak.

Statis IP vs Dynamic IP sing luwih apik?

Minangka dibahas sadurungé, lingkungan lingkungan jaringan nemtokaké, jinis IP sing kudu digunakake. Yen ora ana masalah karo masalah keamanan lan ora perlu ndhelikake diri saka jejere jaringan, banjur IP statis bakal becik kanggo sampeyan. Nanging, yen sampeyan pengin ngreksa identitas panjenengan liwat web lan tindakake lingkungan lalu lintas jaringan aman, banjur Dinamis IP bakal dadi pilihan sing luwih apik kanggo sampeyan. Umumé, browsing ing internet, ngirim utawa ngundhuh file dilakokaké déning IP dinamis, ing sisih liya, FTP, server, lan panggilan swara liwat internet sing dilakokaké déning Static IP. Skema standar kaya IPV4 lan IPV6 digunakake kanggo ngasilake alamat IP kanggo piranti jaringan. Versi IP kasebut rinci ing ngisor iki.

Alamat IPV4 (Internet Protocol Version 4)

IPV4 (Internet Protocol Version 4) yaiku versi kaping papat saka Protokol Internet (IP) sing digunakake kanggo ngidinake alamat kanggo nemtokake piranti ing jaringan. IPV4 migunakake struktur alamat 32 kanggo nyambung piranti menyang internet. Alamat 32-bit artine meh 4 milyar alamat bisa kui. Statistik nuduhake manawa kanthi piranti lunak internet sing gedhe banget, IPV4 ora bakal cukup kanggo alamat kabeh piranti amarga komputer pribadi, laptop, smartphone kaya piranti nggunakake IPV4 kanggo nyambung menyang internet. Kanggo ngatasi watesan iki, Internet Protocol diubah, lan versi anyar IPV6 dirancang kanggo ngasilake alamat.

Alamat IPV6 (Internet Protocol Version 6)

Alamat IPV6 (Internet Protocol Version 6) minangka mekanisme alamat internet sing diimplementasikake kanggo nemokake alamat internet liyane. IPV6 minangka wangun sing dimodifikasi saka IPV6 lan ngidini jumlah sarwa dumadi uga lalu lintas data sing ditularaké. Alamat IPV6 uga disebut IPng (protokol internet sabanjuré generasi) lan diterbitake. Ana sawetara kaluwihan IPV4 liwat IPV6 kayata Ora DHCP lan NAT, True Quality of Service (QoS).

Apa TCP / IP

TCP / IP (Transmission Control Protocol / Internet Protocol) yaiku protokol sing ndasari internet. Iku nggawe manawa sambungan bisa dipercaya lan ora ana rugi paket. Ing kasus kegagalan paket kasebut, retransmits data kanggo njaga linuwih sambungan. Loro komputer sing disambungake kanggo ngirim pesen utawa informasi ijol-ijolan, diwenehake karo salinan program TCP / IP. TCP / IP nduweni loro lapisan: Luwih Layer TCP lan tanggung jawab kanggo ngumpulake data menyang bagean sing luwih cilik lan reassembling kabeh potongan dadi data asli nalika ing lapisan IP tangan liyane tanggung jawab kanggo ngatur bagean alamat paket lan manawa data dikirim menyang panggonan sing tengen. Amarga dipercaya protokol iki, digunakake.

UDP / IP

UDP (User Datagram Protocol) iku alternatif protokol kanggo TCP lan ngidini transmisi data tanpa mriksa kesalahan. Iku kompromi ing linuwih lan supaya nyelehake paket, nanging menehi tingkat latency sing luwih apik. Amarga iki, iki digunakake kanggo game lan streaming online.

kesimpulan

Protokol Internet lan Alamat Protokol Internet minangka bagian inti saka Jaringan Komputer lan Komunikasi. Padha nyedhiyakake informasi migunani babagan perangkat sing cocog lan sing migunani uga minangka ancaman kanggo ancaman keamanan. Dynamic IP and Static IP dipilih miturut lingkungan, lan mode transmisi paket data ditetepake dening modul TCP / IP utawa UDP / IP.

My-ip-is.com yaiku layanan sing nyedhiyakake alamat ip lan informasi liyane.
Sinau luwih lengkap babagan alamat IP ing My Ip Is ing WikiPedia. Liyane Piranti DNS bisa ditemokake MXcorrect.com

IPku kasedhiya ing: Afrikaans albanian Amharic arabic armenian azerbaijani basque belarusian bengali bosnian bulgarian catalan cebuano Chichewa Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Corsican Croatian Czech danish Dutch esperanto estonian filipino finnish French Frisian galician georgian German Yunani gujarati Creole haitian hausa Hawaiian hebrew Hindi hmong Hungarian icelandic igbo indonesian irish Italia japanese javanese kannada Kazakh khmer korean Kurdish (Kirmanji) Kyrgyz lao latin latvian lithuanian Luxembourgish macedonian Malagasi malay Malayalam maltese maori marathi mongolian Myanmar (Burma) nepali norwegian Pashto persian polish Portugis punjabi Romania russian Samoan Scottish Gaelic serbian Sesotho Shona Sindhi Sinhala slovak slovenian somali Spanyol Sudanese swahili swedish Tajik tamil telugu thai turkish ukrainian Urdu Uzbek Vietnam welsh Xhosa panjabi yoruba zulu