Ngamanake Router WRT54G Wireless-G Linksys



Langsung metu saka kothak dalan nirkabel teka karo akeh setelan gawan sing ora dingerteni. Langkah-langkah tartamtu kudu dijupuk supaya bisa ngamanake jaringan nirkabel sampeyan. Ing babagan iki aku bakal nerangake carane ngamanake router Linksys WRT54G Wireless-G Broadband. Kanggo ngamanake router Linksys WRT54G Wireless-G Broadband sampeyan tindakake langkah-langkah ing ngisor iki:

CATETAN: Tutorial iki adhedhasar router Linksys WRT54G Wireless-G Broadband

Pisanan sijine ing ngisor iki menyang kolom alamat browser sampeyan: http: // 192.168.1.1

Sampeyan bakal dijaluk jeneng panganggo lan tembung sandhi, sampeyan kudu dilebokake ing admin kanggo loro lan sampeyan kudu dikirim menyang kaca persiyapan.


Ing layar persiyapan utama> Tab persiyapan> Dhasar persiyapan:
Temokake kolom "Jeneng Rute" lan ganti jeneng saka setelan "WRT54G" gawan menyang bab sing luwih aman.

Kanthi sembarang sandhi utawa setelan keamanan ing genernal, sampeyan kudu nggunakake paling sethithik enem karakter lan campuran aksara alfanumerik cilik lan cilik. Sawijining uga apik kanggo nyampur sawetara karakter numerik standar kanthi aksara alfanumerik. Praktek sing apik uga ora nggunakake tembung-tembung sing bener, nanging ngilangi huruf tartamtu utawa ngganti karo aksara numerik kayata anggempur gaya kamus bakal dikirim kabeh nanging ora ono.

IE: laba-laba dadi Sp1D3r (Cathet campuran karakter alpha lan numerik bebarengan karo karakter cilik lan cilik)

Opsional: Kanggo keamanan tambahan sampeyan uga bisa mateni DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol). Apa DHCP ora kanthi otomatis ngatur alamat IP, gateway asline (gapura pungkasan resort) lan informasi DNS ing inang sing nggawe panjaluk DHCP menyang jaringan area lokal sawisé disambungake. Nalika iki ngurus manajemen kanggo pangguna pungkasan, uga ndadekake LAN luwih rawan sawise dikompromi minangka panyerang kanthi otomatis bakal nemokake alamat jaringan vaild kanggo jaringan lokal. Sampeyan bisa mateni layanan LAN DHCP kanthi ngeklik tombol radio "disable" ing kolom server DHCP. Elinga yen sampeyan nglakoni, sampeyan kudu ngonfigurasi protokol TCP / IP kanthi manual ing adaptor nirkabel kanthi alamat, subnet mask, gateway standar lan informasi DNS. Iki mung kudu dilakoni yen sampeyan duwe kawruh majeng kanthi protokol TCP / IP.

Sawise sampeyan ngganti jeneng Router (lan ngganti DHCP kanthi otomatis) gulung menyang bagian ngisor kaca lan klik "Simpen Setelan", sampeyan kudu ndeleng dialog "Setelan sing sukses". Klik terus kene.

Ing layar persiyapan utama> Nirkabel tab:



Temokake kolom "Jeneng Jaringan Nirkabel (SSID)" lan ganti setelan gawan sing luwih aman. Sampeyan kudu ngaplikasi tombol sandhi lan setelan keamanan tip saka langkah pisanan kene uga. Yen sampeyan pengin sampeyan bisa nggunakake setelan sing padha digunakake kanggo Jeneng Router ing langkah pisanan. Sampeyan uga pengin mateni setelan "Wireless SSID Broadcast" supaya router ora nyiarkan setelan penting iki menyang donya. Cathetan: Sawise mateni setelan iki, sampeyan kudu ngonfigurasi SSID ing setelan adaptor nirkabel kanthi manual amarga SSID jaringan ora bakal bisa ditemtokake liwat pilihan jaringan.

Sawise sampeyan ngganti SSID lan mateni pilihan siaran SSID gulung menyang bagian ngisor kaca lan klik "Simpen Setelan", sampeyan banjur bisa ndeleng dialog "Setelan sukses". Klik terus kene.

Temokake bagean keamanan Wireless ing ndhuwur layar persiyapan lan klik sing kanggo njupuk sampeyan menyang bagean keamanan enkripsi. Golek kothak dropdown "Keamanan Mode" lan pilih WEP. Banjur golek kothak drop "WEP Keamanan" lan pilih opsi tombol angka digit 128 hex 26. Ketik frasa sandhi antarane karakter 6 lan 8 menyang kothak passphrase banjur klik generate lan tombol digit 128 hex digit 26 bakal diduweni. Priksa lan elinga frasa sandhi iki lan setelan tartamtu iki minangka tombol bakal dibentuk supaya cocog karo adaptor nirkabel sampeyan uga. Sampeyan ora bakal bisa nimbulaké lalu lintas ing jaringan kanthi WEP aktif, kajaba setelan lan tombol cocog ing kabeh piranti. Enkripsi WPA uga minangka pilihan nanging ora mesthi didhukung ing kabeh piranti nirkabel.

Sawise sampeyan wis ngrampungake konfigurasi WEP, klik "Simpen Setelan", sampeyan kudu ndeleng dialog "Setelan sing sukses". Klik terus kene.

Temokake sub-Nyaring Nyaring MAC Nirkabel ing ndhuwur layar persiyapan lan klik sing kanggo nggawa sampeyan menyang MAC Filtering bagean. Temokake setelan Nyaring MAC Nirkabel lan mbisakake. Banjur pilih opsi "Izin Mung" sing mung bakal ngidini piranti kanggo nyambung menyang jaringan nirkabel nalika alamat fisik (MAC) kasebut ing dhaftar filter. Klik sabanjure ing "Simpen Setelan", sampeyan kudu ndeleng dialog "Setelan sing sukses". Klik terus kene.

Saiki klik tombol Edit Filter MAC Filter sing bakal mbukak jendela anyar kanthi dhaptar filter MAC sing bisa diowahi. Iki ngendi sampeyan kudu ngetik alamat MAC piranti apa wae sing sampeyan pengin ngidini akses menyang WLAN.


CATETAN: Kanggo nemokake MAC (alamat fisik) ing mesin Windows mbukak menu wiwitan banjur pilih mbukak. Ketik CMD ing lapangan lan klik OK. Jendhela command prompt bakal mbukak. Jinis jendhela iki ing IPCONFIG / ALL. Golek "alamat fisik" adaptor nirkabel. Sampeyan butuh alamat iki kanggo ditambah menyang dhaptar filter MAC.

Sawise sampeyan wis ngetik kabeh alamat MAC sing arep bisa ngakses WLAN menyang MAC Filter List, klik "Simpen Setelan", sampeyan banjur ndeleng dialog "Setelan sukses". Klik terus kene.

Paling ora, paling ora, ing layar persiyapan utama> tab Administrasi:



Temokake lapangan "Password Router" lan ganti kata sandi standar menyang soko sing bakal digunakake kanggo tujuan administrasi mengko. Tembung sandhi iki nglindhungi konfigurasi router saka panyusunan potensial. Gunakake ujung sandhi saka langkah pisanan kanggo nggawe sandhi. Ketik sandhi banjur konfirmasi. Saiki, yen HTTPS dipilih minangka cara server akses lan web akses nirkabel, manajemen jarak jauh lan UPnP kabeh dipateni. Sawise sampeyan ngganti tembung sandhi lan ngganti setelan pangaturan klik "Simpen Setelan", sampeyan banjur bisa ndeleng dialog "Setelan sing sukses".

Sugeng, sampeyan wis ngayomi dalane router LinksR WRT54G Wireless-G! Yen sampeyan duwe masalah apa sing digunakake liwat tutorial iki sampeyan kudu ngrujuk menyang manual produk.